טיפים ללקוח

  • 1. נוזל נשפך למחשב נייד

    קורה שנשפך נוזל (מים\קפה\קולה) על מקלדת המחשב הנייד. לא נעים, אבל במקרים רבים, אפשר לפתור את הבעיה ולהציל את המחשב. הכל תלוי במה שתעשו בדקות 

    הראשונות. להלן הצעדים שרצוי לעשות:

    מיד כשזה קורה, נתקו את המחשב מהמטען והיפכו אותו. נערו קלות כדי לרוקן כמה שיותר נוזל מתוכו. השתדלו שלא ישפך הנוזל על המסך. זה החלק הרגיש ביותר במחשב לנוזלים.

    לא לנסות לייבש עם מייבש שיער או כל אלמנט פולט חום אחר. לא להכניס לשקית עם אורז או כל חומר אחר. אם אפשר לנתק את הסוללה (בדגמים מסוימים הסוללה חיצונית וניתנת להסרה) נתקו אותה. כעת, צריך להביא את המחשב למעבדה שיש בה טכנאים וציוד לטיפול בנזקי מים. לא לדחות למחר, אפילו לא לדחות לעוד שעה. קורוזיה מתפתחת במהירות ויכולה להשבית את המחשב לתמיד. בדרך כלל, אפשר יהיה בשלב הזה לנקות את חלקי המחשב ובכך להציל אותו. 

  • 2. מחשב נייד מתחמם

    בדרך כלל מחשב נייד מתמחם בגלל סיבה אחת או יותר מהמפורט:

    1. פתחי איוורור מלוכלכים מאבק.
    2. מאוורר לא מסתובב או מלוכלך מאבק.
    3. גוף קירור סתום מאבק.
    4. משחת צימוד טרמי שהתקשתה עם הזמן והפכה ממוליך חום למבודד.
    5. בעיה בלוח הראשי שלא נותן פיקוד למאוורר להסתובב (או להסתובב לאט).

    כדי למנוע חלק מהגורמים, צריך לוודא שלא עובדים על משטח מאובק או על מפה או מטלית מבד. פתחי האוורור נמצאים בחלקו התחתון של המחשב והמאוורר שואב דרכם אוויר (וגם אבק וסיבים), דבר שגורם לו להיסתם או להיתקע. כל פעולה לא מושלמת של המאוורר, תגרום להתחממות המחשב. 

    התחממות של מחשב נייד קריטית מכוון שהחום גורם לרכיבים האלקטרוניים על הלוח הראשי של המחשב להתנתק ולגרום להשבתתו. לפעמים עד לתיקונו ולפעמים באופן מוחלט.


  • 3. איך לשמור על חיי הסוללה במחשב נייד

    מחשב נייד עובד על מצבר (סוללה נטענת) שנטען מזרם החשמל בקיר דרך מטען (לרוב 19 וולט). באופן כללי, רוב סוגי הסוללות האלה דורשות שעות בודדות של טעינה ונותנות, במקרי הצורך (הפסקת חשמל או בעבודה במקום שאין חשמל מרשת החשמל הארצית) למחשב  את זרם החשמל שהוא צריך על מנת להמשיך בעבודה כרגיל. גם יכולות הסוללה מוגבלות בדרך כלל לשעות בודדות. עם הזמן אנחנו רואים ש"הסוללה מזיקה פחות". זה תהליך טבעי שהסוללה "מזדקנת" ולכן "מחזיקה פחות עד שיום אחד היא "לא מחזיקה" בכלל. כדי להאריך את חיי הסוללה, רצוי לנתק אותה מהמטען גם כשאין הפסקת חשמל על מנת "לתת לה לעבוד" או בעצם לייצר מחזורי טעינה ופריקה, כך שהיא גם תפרוק זרם לא רק תטעין כל הזמן. פעולה זו תאריך את חיי הסוללה בעשרות אחוזים.

  • 4. איך למנוע שבירה של צירים במחשב הנייד

    צירים הם החלקים המכאניים שנמצאים בין שני חלקי המחשב הנייד. בין החלק של המסך והחלק של המחשב והמקלדת. 

    כל פעם שפותחים את המסך, הצירים עובדים. 

    בסוגי מחשבים מסוימים, כשהציר "עובד", היינו בפתיחות וסגירות מרובות, יש אום שנסגר וגורם לפתיחה להיות יותר ויותר קשה. ברמה מסוימת של קושי הציר נשבר או מתנתק מהברגים שלו וגורם נזק לפלסטיקה ובמקרים מסוימים גם שובר את המסך.

    כדי למנוע מצב כזה, כשמרגישים שהפתיחה והסגירה של המסך קשים, לעצור ולהביא למעבדה כדי לשחרר את האומים ולשים חומר (לוקטייט) שמונע שוב את סגירת האומים. 

    היצרן לא שם את החומר ולכן זה קורה. תקלה כזאת, גם אם המחשב בתקופת האחריות, בדרך כלל נכנסת לקטגוריית "שבר" ולכן אינה מכוסה לרוב במסגרת האחריות.